HOME + GARDEN, MODERN architecture | December 22, 2009

Vertical Wooden Tennis Complex in Sweden

vertical tennis complex designed by David Tajchman

Wow! It is beautiful! This building was designed by the Paris-based architecture studio David Tajchman for a tennis complex in Vaxjo, Sweden. I wish our buildings were as impressive on this side of the ocean. We have a lot to learn in Canada and the United States from this project. Especially that they can not say that it is to cold to design something like that.

They opted for a vertical space, instead of the traditional horizontal deployment of the tennis complex, as an effort to preserve more of the natural landscape. The proposed locally sourced lumber structure would take up only 10% of the site. The wood would be responsibly harvested.

I went to see Avatar in 3D yesterday. Therefore, it is normal that I am more protective of nature this morning. Their magical forest on Avatar is a breathtaking view. Sadly, the trailer does not show the beautiful part of the film. I recommend that you go see the movie.

+ via Inhabitat

, , , ,

Comments are closed.